Berichten zoeken

Uitgebreide info

In het vervolg leggen we deze redenen verder uit.

Een fijne camper
De camper rijdt op diesel en is te besturen met rijbewijs B. De krachtige en tegelijk zuinige 2800 cc motor (1 op 10 is heel goed mogelijk) is sterk genoeg om ook in de bergen te rijden. De camper heeft een lengte van 6,80 meter.
Er is een vast 2-persoons bed (195 x 135) met een nieuwe matras en de dinette is eventueel ook om te bouwen tot een 2-persoonsbed (187 x 130). De dinette bevat 4 zitplaatsen, waarvan 2 (in de rijrichting) voorzien van rolgordels. In totaal kunnen er dus 4 personen mee.
Er is een douche en toilet aan boord. Natuurlijk is een douche op een camping ruimer en gerieflijker, maar ook deze douche is heel goed te gebruiken. Zelf doen we dat regelmatig omdat we weinig op campings staan.
De keuken is voorzien van een 3-pits gasfornuis en koelkast. Een combiketel op gas zorgt voor warm water en verwarming. Bovendien heeft de camper vloerverwarming. Het warme water in de boiler is ruim voldoende om met twee personen na elkaar te douchen.
Onder het bed (de “garage”) is veel bergruimte en in de camper zijn heel veel kastjes. Er is een vuilwatertank en een schoonwatertank.
Op de fietsendrager achterop de camper kunnen twee fietsen meegenomen worden.
Om lekker buiten te kunnen zitten heeft de camper een luifel en zijn een tafel met goede stoelen beschikbaar. En moet u noodgedwongen binnen zitten, dan kunt u televisie kijken of een DVD afspelen.

Veilig
Voor de veiligheid is er een gasmelder, rookmelder en brandblusser aanwezig. De gasinstallatie (LPG) is gekeurd voor gebruik in Duitsland, volgens de zogenaamde Duitse G607 norm.
Hoewel het niet de jongste camper meer is (bouwjaar 2000) is deze technisch in goede staat om verantwoord mee op weg te gaan. De camper krijgt voor het verhuurseizoen begint een grote beurt en een nieuwe APK. De gasinstallatie moet eens per twee jaar worden herkeurd. Ook zelf lopen we de camper helemaal na en verhelpen mogelijke gebreken of storingen.
Vanwege de leeftijd mag de camper niet in milieuzones (Duits: umweltzones) komen. Voor doorgaande snelwegen door milieuzones is dat overigens geen probleem.

Compleet
Met compleet bedoelen we, dat alles wat je nodig hebt aanwezig is. Dus alleen je eigen privé-spullen meenemen.
De keuken is ruim voorzien van alles wat nodig is voor 4 personen. De camper wordt geheel gebruiksklaar afgeleverd met handdoekenpakket (bad- en keuken), opgemaakt bed, volle brandstoftank, tenminste 1 volle tank gas, gevulde schoonwatertank en voldoende toiletvloeistof voor uw reis.

Zelfvoorzienend
Zelfvoorzienend wil zeggen, dat je in principe overal kunt staan en dus niet gebonden bent aan een elektriciteitsaansluiting en de aanwezigheid van sanitair. De mooiste plekjes hoef je dus niet te laten schieten omdat je geen stroom hebt of sanitair, want douchen kan heel goed in de camper zelf.
Op het dak ligt een zonnepaneel en er is een 500 Watt omvormer (12-230 volt) aan boord. Een zuivere sinus, waardoor alle apparaten er op aangesloten kunnen worden zonder stuk te gaan. Samen met de beide huishoudaccu’s van in totaal 180 ah, maakt dat de camper zelfvoorzienend.

Geen verborgen kosten
De prijs is, met uitzondering van de kilometers boven de 1500 km, all-in. De meeste huurders hebben aan 1500 km per week meer dan voldoende. Dus geen extra of verborgen kosten. Geen extra opties, waardoor de uiteindelijke huurprijs toch nog weer hoger wordt. Alleen de borg en de brandstof van je reis betaal je nog.

Service
Bij aankomst met de trein kunnen we u gratis van het station in Meppel halen. Komt u met de auto, dan kan die gratis gestald worden in de camperstalling, vlakbij ons huis.
Voor uw vertrek krijgt u een complete uitleg over de camper, zodat u met alle gemak op weg kunt. Ook ligt er een handzame gebruiksaanwijzing, die u bij een boeking tijdig toegestuurd wordt. Ook tijdens uw reis zijn we altijd bereikbaar voor vragen en problemen. In de camper liggen campinggidsen gidsen met camperplaatsen van Europa. Gaat u naar een bepaald gebied, waarvan we toeristische informatie hebben, dan kunt u die ook meekrijgen.
Bij terugkomst hoeft het bedlinnen en de handdoeken van de laatste dag niet gewassen te zijn. Dat doen wij voor u.

In het voorjaar organiseren we een dag, waarop alle huurders welkom zijn om de camper te bekijken, er even mee te rijden en om eventueel nadere afspraken te maken. Voor mensen die daarna boeken bestaat die mogelijkheid tussen twee verhuurperiodes in.

Kortom, we willen er alles aan doen wat in ons vermogen ligt om u een fantastische vakantie te bezorgen.